Mantelzorgers vinden en bereiken

U bevindt zich hier: Home | Voor gemeenten | Mantelzorgers vinden en bereiken

Mantelzorgers vinden en bereiken

Weten wie er binnen uw gemeente mantelzorg verlenen is een voorwaarde om mantelzorgers goed te kunnen ondersteunen. Om mantelzorgers te vinden is het slim om mantelzorgondersteuning te organiseren en informatie aan te bieden, daar waar mantelzorgers en zorgvragers toch al komen: bij de huisarts en de praktijkondersteuners, aan het Wmo-loket, bij de generalisten in wijkteams en bij werkgevers.

Sluit bovendien aan bij de beleving van de mantelzorger, bijvoorbeeld in de informatiekanalen en de taal die de gemeente en samenwerkingspartners gebruiken. Doe moeite om een relatie met de mantelzorger op te bouwen door vroeg in gesprek aan te gaan. Houdt het niet bij één gesprek maar zorg dat professionals in de uitvoering ‘aangehaakt’ blijven.

Mantelzorgpuzzel over het bereiken van mantelzorgers

Alle mantelzorgers bereiken is praktisch onmogelijk. Daarvoor is deze doelgroep veel te ongrijpbaar en veranderlijk. Hoe bieden we ze dan toch de juiste ondersteuning, zodat ze kunnen blijven mantelzorgen? Juist nu, met het stijgende beroep op mantelzorg en dalende budgetten voor hun ondersteuning? Lees daarover: 

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.