Ziekenhuizen

U bevindt zich hier: Home | Voor professionals | Ziekenhuizen

Ziekenhuizen

Als professional in het ziekenhuis maakt u vaak kennis met de mensen die thuis voor de patiënt zorgen: familie, soms ook vrienden of buren. Zij spelen een belangrijke rol bij de verzorging en het herstel van de patiënt. Een goede samenwerking tussen u en deze mantelzorgers tijdens en na een opname is dan ook van belang.

Tijdens opname

Tijdens de opname komen mantelzorgers op bezoek en zorgen voor emotionele en praktische ondersteuning van de patiënt. Ook zijn ze vaak uw aanspreekpunt wanneer het over medische beslissingen gaat, zeker wanneer de patiënt zelf moeilijk of niet kan communiceren. Bij een acute opname kunnen ze door de schok bovendien zelf vaak ondersteuning gebruiken, bijvoorbeeld door het ziekenhuis maatschappelijk werk.

Na ontslag

Bij ontslag is het belangrijk dat de patiënt én de mantelzorger met de juiste informatie en vol vertrouwen naar huis gaan. Voor eventuele verzorging thuis moet namelijk ook de mantelzorger goed geïnformeerd zijn over medicatie en nazorg. Een goede samenwerking met het thuisfront verkort de opnameduur en voorkomt complicaties of heropname.

Facebook Twitter LinkedIn

Contact

Gerelateerde producten

Een overzicht van producten over dit thema:

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.