Voor gemeenten

U bevindt zich hier: Home | Voor gemeenten

Voor gemeenten

Als gemeente heeft u de opdracht om de mantelzorgers in uw gemeente te ondersteunen. Door hun goede zorg kunnen kwetsbare burgers langer thuis blijven wonen. Maar hoe zorgt u ervoor dat mantelzorgers het volhouden?

Bijna een kwart van alle Nederlanders van 18 jaar en ouder verleent mantelzorg. Zij zorgen voor iemand uit hun omgeving met bijvoorbeeld een fysieke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte, een psychiatrische stoornis, dementie of hersenletsel. Het kan hun kind zijn, hun partner, hun vader of moeder, maar ook een broer of goede vriendin. 

Voor deze mantelzorgers is het belangrijk dat zij de zorg en ondersteuning voor hun naaste op hun eigen wijze kunnen vormgeven. Hoe kunt u daar als gemeente voor zorgen?

In dit dossier vindt u de wettelijke kaders rondom mantelzorg en de budgetten mantelzorgondersteuning. U leest wat u als gemeente kunt betekenen voor mantelzorgers en hoe u mantelzorgers kunt vinden, versterken, verlichten en verbinden.

Facebook Twitter LinkedIn

Contact

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.