Masterclasses Mantelzorg voor gemeenten

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Masterclasses Mantelzorg voor gemeenten

Masterclasses Mantelzorg voor gemeenten

4 december 2015

Hoe maakt u effectief mantelzorgbeleid dat aansluit bij de behoeften van mantelzorgers in uw gemeente? In vier masterclasses mantelzorg voor gemeenten nemen inspirerende experts u mee langs actuele kennis en innovatieve aanpakken. De eerste masterclass start in februari 2016.

In vier inspirerende masterclasses praten experts op het terrein van mantelzorg u bij over mantelzorgondersteuning en lokaal beleid. Zij nemen u mee langs goedwerkende aanpakken en vernieuwende voorbeelden. De reeks is opgebouwd aan de hand van de gemeentelijke beleidscyclus. Zo gaat u goed voorbereid de begrotingsbehandeling in.

Na deze masterclasses beschikt u state-of-the-art kennis over lokaal mantelzorgbeleid en heeft u handvatten om in uw eigen gemeente succesvol mantelzorgbeleid neer te zetten, samen met lokale partners en inwoners. Uw beleidscyclus is de leidraad voor de masterclasses, daarom starten we al in februari 2016.

Thema’s van de masterclasses:masterclasses-mantelzorg

  • 12 februari 2016 - Masterclass 1: Ken uw mantelzorgers: inschrijving gesloten
  • 11 maart 2016 - Masterclass 2: Visie, beleid en keuzes & lokaal samenspel: over o.a. visie en keuzes maken, regierol van de gemeente, zicht op stakeholders, en informele zorg als onderdeel van brede sociale domein
  • 1 april 2016 - Masterclass 3: Match vraag & aanbod: over o.a. innovatie van het aanbod, en afstemming vraag en aanbod
  • 22 april 2016 - Masterclass 4: Evaluatie en monitoring: over o.a. inkoopbeleid, monitoring en evaluatie, en sturen op outcome

Let op: De Masterclass van 12 februari staat nog op het overzicht, maar is inmiddels gesloten voor inschrijving.

Praktische informatie

Voor wie?

De masterclasses Mantelzorg zijn bedoeld voor senior beleidsmedewerkers en wethouders verantwoordelijk voor het lokale mantelzorgbeleid. Aan elke masterclass kunnen 12 tot 16 personen deelnemen.

Door wie?

De masterclasses worden gegeven door verschillende experts, waaronder Alice de Boer (SCP), de Sprekende Mantelzorgers en experts uit gemeenteland. Annet Goltstein is facilitor. De organisatie en inhoudelijke programmering is in handen van Movisie en Vilans.

Kosten

De prijs per masterclass bedraagt  € 750,- incl. btw per persoon.

Meer informatie en aanmelden

De inschrijving is gesloten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs: 

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.