Informele zorg als thema in kwalificatiedossiers van mbo

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Informele zorg als thema in kwalificatiedossiers van mbo

Informele zorg als thema in kwalificatiedossiers van mbo

17 november 2015

In het Mbo-onderwijs gaan de opleidingen per 1 augustus 2016 werken met de nieuwe kwalificatiedossiers. Informele zorg is één van de thema’s die hierin aan bod komen. In het programma ‘Mbo-onderwijs maakt zich sterk voor Informele zorg’ werken ROC’s en het Expertisecentrum Mantelzorg samen aan de concrete invulling van het thema.

Meer over dit programma leest u in de leaflet ‘activiteiten voor mbo-onderwijs’ (pdf).

5 ROC’s gaan van start

Docenten en ontwikkelaars van MBO Utrecht, ROC Nijmegen, Albeda College, Graafschap College en Summa College bundelen hun krachten met het Expertisecentrum Mantelzorg. Samen gaan we aan de slag met de vraag hoe we toekomstige zorg- en welzijnsprofessionals nog beter kunnen toerusten op het samenspel met mantelzorgers, naasten en vrijwilligers. We verzamelen en ontwikkelen lesmaterialen voor zorg- en welzijnsopleidingen, aansluitend bij de nieuwe kwalificatiedossiers.

Startbijeenkomst

De startbijeenkomst was een mooie aftrap. We hebben stilgestaan bij de uitwerking van het thema Informele zorg in de nieuwe kwalificatiedossiers. Vervolgens hebben we met elkaar besproken hoe het onderwerp in de eigen opleidingen op dit moment aan de orde komt. Er zijn mooie voorbeelden van werkvormen en initiatieven gedeeld. Tot slot is verkend waar de behoeften liggen rond het ontwikkelen van nieuw materiaal, waar docenten én vooral ook de studenten baat bij hebben. De bijeenkomst is afgerond met veel input en inspiratie om samen aan de slag te gaan met het verzamelen, delen en ontwikkelen van lesmaterialen. Zodat we studenten kunnen toerusten om goed samen te werken met mantelzorgers en vrijwilligers.

Jouw ideeën

Wil jij ook delen, inspireren en een bijdrage leveren aan lesmaterialen over Informele zorg? Dat kan! Stuur je favoriete lesmateriaal en je ideeën voor 15 december per e-mail naar Wendy van Lier, projectleider: w.vanlier@vilans.nl. We nemen jouw input graag mee!

Meer informatie

Meer informatie over dit programma 'Onderwijs maakt zich sterk voor informele zorg'

Wil je graag op de hoogte blijven over informele zorg binnen de kwalificatiedossiers? Neem dan contact op met Wendy van Lier w.vanlier@vilans.nl

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.