Zorgverlof voor mantelzorgers verruimd

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Zorgverlof voor mantelzorgers verruimd

Zorgverlof voor mantelzorgers verruimd

1 juli 2015

Vanaf nu kunnen werknemers met mantelzorgtaken ook kort- en langdurend zorgverlof aanvragen als iemand uit hun omgeving hulpbehoevend of ziek is. Voorheen was dit alleen mogelijk voor het verzorgen van ouder, partner of kind in het geval van levensbedreigende ziekte.

Voorwaarden zorgverlof verruimd

Per 1 juli 2015 is het mogelijk zorgverlof op te nemen voor de zorg voor broers en zussen, grootouders, kleinkinderen, huisgenoten of anderen in de sociale omgeving. Bovendien is de aard van de zorg waar mantelzorgers langdurig verlof voor kunnen opnemen verruimd. Werknemers kunnen nu ook zorgverlof opnemen voor noodzakelijke zorg bij ziekte en hulpbehoevendheid.

Kortdurend en langdurend verlof

Kortdurend verlof is bedoeld om enkele dagen noodzakelijke zorg aan (pleeg)kinderen, de partner of ouders te kunnen geven. De werkgever betaalt minstens 70% van het loon door. Bij langdurend zorgverlof is er geen wettelijk recht op salaris. Een medewerker heeft recht op een maximaal aantal uren zorgverlof per 12 maanden.

Meer informatie

Aandacht voor mantelzorg werkt
Tussen 2011 en 2013 deed de Vrije Universiteit in samenwerking met het Expertisecentrum Mantelzorg onderzoek naar de combinatie van mantelzorg en werk. Aan bod komen de ervaringen van mantelzorgers, leidinggevenden en HRM-adviseurs met het werken in een mantelzorgvriendelijke organisatie en het effect van het verbeteren van (verlof)regelingen. Lees meer in de publicatie Aandacht voor mantelzorg werkt.

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.