Praktijkvoorbeeld: JIM - Jongeren met GGz-problematiek kiezen mentor uit eigen netwerk

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Praktijkvoorbeeld: JIM - Jongeren met GGz-problematiek kiezen mentor uit eigen netwerk

Praktijkvoorbeeld: JIM - Jongeren met GGz-problematiek kiezen mentor uit eigen netwerk

10 december 2014

JIM (‘Jouw Ingezette Mentor’) helpt jongeren in de GGz. JIM staat voor Jouw Informele Mentor en is een vrijwillige coach uit het netwerk van een jongere, bijvoorbeeld een oom, tante, vriend, sporttrainer of iemand van school. Deze mentor kan helpen om jongeren waarbij een uithuisplaatsing dreigt, toch thuis of zelfstandig te kunnen laten wonen. Of om jongeren na een periode van gesloten of klinische opname te ondersteunen bij hun terugkeer in de maatschappij.

Invloed vanuit het netwerk

Wanneer de jongere en het gezin, ondanks de geboden hulpverlening, problemen blijven ervaren op meerdere levensgebieden, is JIM mogelijk een alternatief. Iemand uit het netwerk heeft namelijk een andere invloed dan professionals. Als mentor voor de jongere biedt een JIM daarmee ook verlichting voor de ouder(s) van de jongere.

Verbindingsteam

JIM vormt samen met specialistische zorgverleners uit o.a. de jeugd & opvoedhulp, zorg voor licht verstandelijk beperkten, GGZ en verslavingszorg het Verbindingsteam. Het verbindingsteam is een initiatief van Youké, Altrecht, Reinaerde, Amerpoort, Jellinek Gooi & Vechtstreek en Victas. JIM is eind 2013 gestart.

Meer informatie

Zie ook: In voor Mantelzorg

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.