Onderzoek ondersteuning voor jongvolwassen mantelzorgers

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Onderzoek ondersteuning voor jongvolwassen mantelzorgers

Onderzoek ondersteuning voor jongvolwassen mantelzorgers

24 maart 2015

Welke belemmeringen ervaren jongvolwassen mantelzorgers (18 – 34 jaar) doordat zij mantelzorg geven? En welke ondersteuning hebben jongvolwassen mantelzorgers nodig om mantelzorg te kunnen (blijven) bieden? Deze vragen onderzoekt Karlijn Nanninga, masterstudent Arbeid, Zorg en Welzijn (UU) voor haar afstudeerscriptie.

Jongvolwassen mantelzorgers zijn in een fase van hun leven waarin zij belangrijke keuzes maken voor de toekomst. Hoe worden die keuzes beïnvloedt door het geven van mantelzorg? En wat kan deze jongvolwassen mantelzorgers helpen om het mantelzorgen vol te kunnen houden?

Naast een inventarisatie van goede voorbeelden bestaat het onderzoek uit interviews met mantelzorgers in de leeftijd 18 – 34 jaar. De resultaten van het onderzoek worden deze zomer verwacht, de aanbevelingen uit het onderzoek zullen via deze website worden gedeeld.

Heeft u een goed voorbeeld van ondersteuning die nu al wordt geboden aan deze doelgroep of kent u jongvolwassen mantelzorgers die willen mee doen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met Karlijn Nanninga: k.nanninga@movisie.nl

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.