Laagdrempelige dagbehandeling in de wijk

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Laagdrempelige dagbehandeling in de wijk

Laagdrempelige dagbehandeling in de wijk

20 september 2016

Veel mantelzorgers ervaren een drempel om hun naaste met dementie naar de dagopvang te laten gaan. Terwijl ze er meestal beiden bij gebaat zijn. Tijd om drempels te verlagen vond Marijke van Haeften- van Dijk. Ze onderzocht de meerwaarde van het omvormen van traditionele dagbehandeling in het verpleeghuis naar laagdrempelige dagbehandeling met mantelzorgondersteuning in de wijk.

Mantelzorgers minder belast

Niet alleen voor de mensen met dementie, maar ook voor hun mantelzorgers heeft laagdrempelige dagbehandeling voordelen. Mantelzorgers in laagdrempelige dagbehandeling die bij aanvang moeite hadden met hun zorgtaken, voelden zich na zes maanden minder belast door gedragsproblemen van hun naaste. Marijke: ‘Mantelzorgers waren bovendien meer tevreden over de steun die zij in de laagdrempelige dagbehandeling ontvingen.’

Proefschrift

Marijke van Haeften- van Dijk promoveerde dinsdag 13 september 2016 op haar onderzoek naar methoden voor het bevorderen van de sociale participatie van mensen met dementie. Meer lezen? Bekijk hier haar proefschrift. Of download de samenvatting.

proefschrift


 

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.