Inspiratiekaarten nodigen uit tot gesprek over mentaal bevinden

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Inspiratiekaarten nodigen uit tot gesprek over mentaal bevinden

Inspiratiekaarten nodigen uit tot gesprek over mentaal bevinden

7 april 2015

Wat betekent mentaal welbevinden in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg? Met de nieuwe set Inspiratiekaarten Welbevinden kunnen zorgmedewerkers op een laagdrempelige en creatieve manier met cliënten en familie in gesprek gaan over levensthema’s. Op de Inspiratiekaarten staan alledaagse én intrigerende foto’s, die ingezonden werden voor de fotowedstrijd mentaal welbevinden op Zorgvoorbeter.nl.

Inspiratiekaarten nodigen uit tot gesprek

De fotowedstrijd ‘Mentaal Welbevinden’ was een initiatief van Zorg voor Beter kennisplein VVT en Vilans. Zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers stuurden meer dan 500 foto’s in. Daaruit koos de jury de meest aansprekende foto’s voor de thema’s Vreugde, Verdriet, Verhaal en Verbondenheid. De set is aangevuld met foto’s van coach en fotograaf Ilse Vooren. Het resultaat zijn 48 full colour foto’s op A5 formaat in een luxe opbergdoosje. Elke kaart haalt weer andere verhalen naar boven.

Voor medewerkers en vrijwilligers in de zorg

De kaarten zijn bedoeld voor medewerkers en vrijwilligers in de zorg. Zij kunnen de kaarten gebruiken om:

  • In gesprek te komen met cliënten en hun naasten over hun mentaal welbevinden;
  • In teambesprekingen, intervisie en missie/visievorming aandacht voor welbevinden te hebben;
  • In gesprekken met collega’s en teamleden onder elkaar zorg voor welbevinden te bespreken.

inspiratiekaartenMentaal Welbevinden

Mariëlle Cuijpers, expert mentaal welbevinden van Vilans: ‘Duidelijk is dat mentaal welbevinden voor veel mensen te maken heeft met samen zijn of samen doen, plezier maken, buiten zijn, samen met anderen maar ook alleen. Daarnaast is een terugkomend thema: het belang van de stilte opzoeken, momenten van bezinning of reflectie, en inspiratie die de natuur biedt.’

Meer informatie

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.