In voor Mantelzorg

U bevindt zich hier: Home | Samenwerken | In voor Mantelzorg

In voor Mantelzorg

‘Verder in samenwerking’ is het motto van het programma In voor Mantelzorg. Aan dit programma van Vilans en Movisie namen tachtig organisaties deel uit de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, GGz, thuiszorg, ziekenhuis- en revalidatiezorg. 

Er is ruim een jaar (2014-2015) gewerkt aan een betere samenwerking tussen beroepskrachten en mantelzorgers. De belangrijkste resultaten zijn geboekt als het gaat om gelijkwaardiger samenwerking, een visie op het samenspel en een sterkere positie van mantelzorgers.

Congres In voor Mantelzorg

Op 4 juni 2018 vindt het Congres In voor Mantelzorg plaats. Hier kunt u aanschuiven bij diverse workshops en adviestafels. Daarnaast is er een interessant centraal programma. Meld u aan.

Meer rekening met mantelzorgers in zorgplannenIn voor mantelzorg film

Organisaties hebben gewerkt aan een cultuur waarbij meer ruimte is voor inbreng van mantelzorgers. Ook hun werkwijze houdt nu meer rekening met mantelzorgers in bijvoorbeeld zorgplannen en overleg. 

Het SOFA model: de verschillende rollen van mantelzorgers

Bij In voor Mantelzorg staat het SOFA model centraal in de uitvoering. Voor medewerkers is het zinvol te beseffen dat mantelzorgers verschillende rollen kunnen vervullen. Meer over het SOFA model

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.