EHealth in een zorgende samenleving

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | EHealth in een zorgende samenleving

EHealth in een zorgende samenleving

5 januari 2015

Hoe kun je zorgtaken zo goed mogelijk verdelen? Welke digitale ontwikkelingen spelen daarbij een rol en hoe kunnen ze elkaar aanvullen? Het hoofdstuk ‘EHealth in een zorgende samenleving’ zoomt in op de dagelijkse tools tot de doorontwikkeling van digitale marktplaatsen voor het matchen van vraag en aanbod in onze zorgende samenleving.

Het hoofdstuk is onderdeel van ‘Co-creatie eHealthboek: nieuwe inspiratie voor de uitdagingen in de zorg’ dat in december 2014 verscheen. Dit gratis eboek is tot stand gekomen in een unieke co-creatie, met 250 co-auteurs.

EHealth is het ondersteunen en verbeteren van gezondheid en zorg dankzij het gebruik van technologie. Denk bijvoorbeeld aan online platforms die helpen bij mantelzorgondersteuning of het matchen van hulpvraag aan antwoord, maar ook aan de inzet van online kanalen in de hulpverlening en de inzet van zorgrobots. In het gratis eboek vindt u van alles over eHealth vanuit verschillende perspectieven.

Auteurs van het hoofdstuk ‘EHealth in een zorgende samenleving’ zijn Floor de Jong, Yvonne de Jong (Vilans) en Brechtje Walburgh Schmidt (Movisie) - allen betrokken bij het Expertisecentrum Mantelzorg. U kunt hier het hoofdstuk (pdf) downloaden.

U kunt het volledige eboek downloaden op de website van Zorginnovatieboek.nl.

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.