Draai de rollen om met de Mantelzorg Awards

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Draai de rollen om met de Mantelzorg Awards

Draai de rollen om met de Mantelzorg Awards

3 oktober 2016

Mantelzorgers kunnen vanaf 1 oktober kandidaten nomineren voor de Mantelzorg Awards 2016. De campagne 'Mantelzorg? We kunnen het!' van Stichting Waardevolle Mantelzorg start met een vraag: Wie maakt voor jou mantelzorg mogelijk?

Iedereen die voor een dierbare zorgt kan degene die mantelzorg voor hem of haar mogelijk maakt, nomineren voor de Mantelzorg Awards. Bijvoorbeeld een vriend, een fijne gemeenteambtenaar of zorgverlener. Van de meest aansprekende verhalen worden filmpjes gemaakt. De zeven winnaars mogen in januari 2017 hun prijs in ontvangst nemen tijdens een informele ontmoeting met staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Belemmeringen wegnemen

Waar overheidsinstanties, zorgorganisaties en werkgevers mantelzorg juist mogelijk zouden moeten maken, zijn ze met hun regels en bureaucratie een grote belemmering voor mensen die voor hun naasten willen zorgen. Dat dit overbelasting in de hand werkt, blijkt ook uit een recente peiling van Mezzo (landelijke vereniging voor mantelzorgers).

#wekunnenhet

Stichting Waardevolle Mantelzorg roept met de Mantelzorg Awards op tot het benutten van eigen kracht. Laten zien dat het ook anders kan, met aansprekende voorbeelden waarin mantelzorgers vertellen waardoor ze zich wel geholpen voelen.

Volgens Cora Postema, een van de drie initiatiefnemers, zijn er duizenden voorbeelden te verzinnen waarin je je geholpen kunt voelen als je druk bent met de zorg voor je vader, moeder, kind, partner, broer, zus, vriend: 'Wij willen de waarde van mantelzorg laten zien. We willen laten zien wat het mensen brengt en waar ze zich door geholpen en gesteund voelen. Door wie. We willen aandacht voor inspirerende ervaringsverhalen, waarbij wordt afgeweken van het gebruikelijke om het bijzondere mogelijk te maken.' 

mantelzorgawards
'We willen de beeldvorming rond mantelzorg positief beïnvloeden door de rollen om te draaien. We willen ook professionals inspireren en motiveren om meer naar de menselijke kant te kijken. Organisaties die mantelzorgers willen helpen zijn ook op zoek naar het menselijke, wij willen ze daarbij helpen met de voorbeelden die we met de nominaties krijgen. We willen het echt samen doen!', aldus Cora Postema.

Positiviteitscampagne

Met De Mantelzorg Awards wil Stichting Waardevolle Mantelzorg, samen met partijen met een warm hart voor mantelzorg, een podium creëren waarop verhalen worden verteld die mensen inspireren om de boel in beweging te krijgen. Dit resulteert in een complete positiviteitscampagne en een podium voor inspirerende verhalen.

Meer informatie en aanmelden

Ga naar de campagnewebsite voor meer informatie en nomineer direct iemand voor de Mantelzorg Awards '16! Nomineren kan t/m 30 november 2016.

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.