Respijtzorgvoorzieningen verzameld op Tijd voor jezelf-platform Mezzo

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Respijtzorgvoorzieningen verzameld op Tijd voor jezelf-platform Mezzo

Respijtzorgvoorzieningen verzameld op Tijd voor jezelf-platform Mezzo

10 maart 2016

Het is belangrijk dat mantelzorgers af en toe de zorg voor hun naaste kunnen overdragen. Een van de mogelijkheden daarvoor is respijtzorg: vervangende mantelzorg. De nieuwe website Tijd voor jezelf van Mezzo biedt een landelijk overzicht van mogelijkheden van respijtzorg.

Aanbod voor mantelzorgers

Op de website staat een Tijd voor jezelf-test voor mantelzorgers waarmee zij inzicht kunnen krijgen in de zwaarte van hun zorgsituatie. Daarnaast biedt de website een landelijk overzicht van respijtzorgvoorzieningen, maar ook van recreatieaanbod om er samen even uit te gaan. Organisaties die respijtzorg bieden kunnen zich aanmelden op de website. De Tijdvoorjezelf-website is de opvolger van Respijtwijzer.nl

Respijtzorg: voorbeelden en regelingen

Respijtzorg is een tijdelijke en volledige overname van zorg met als doel de mantelzorger een adempauze te geven. Mantelzorgers kunnen zo de zorg langer volhouden en zelf nieuwe energie opdoen. Onderstaande infographic toont verschillende vormen van respijtzorg en geeft een overzicht van de relevante wetten en regelingen.

infographic respijtzorg

Bezoek de website https://tijdvoorjezelf.mezzo.nl

Lees meer over respijtzorg

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven E-zine

  • Mevrouw Heer

expertisecentrummantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.